Η Cryptomurmura είναι σε διαδικασία αναπροσαρμογής οπότε τα παλαιότερα άρθρα έχουν μπει σε κατηγορία OLD και δεν έχουν εικόνα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής. δήλωσε ότι υποστηρίζει περαιτέρω κανονισμούς  για τα κρυπτονομίσματα , ανέφερε η εφημερίδα Roll Call στις 27 Φεβρουαρίου.

Παρουσιάζοντας την ομιλία του στη διάσκεψη του FinTech 2019 νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο πρόεδρος της ESMA, Steven Maijoor, περιέγραψε αναφορικά την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών στα κρυπτονομίσματα προκειμένου να βοηθήσει τους επενδυτές. Εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του για την επέκταση των απαιτήσεων της ευρωπαϊκής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ώστε να συμπεριληφθούν όσοι συμμετέχουν στην ανταλλαγή ενός κρυπτονομίσματος σε άλλο.

Εκτός από τα κρυπτονομίσματα, η Maijoor πρότεινε την επέκταση των νέων κανονισμών στις αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO). Σύμφωνα με αναφορές, ο Maijoor δήλωσε ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές δικαιοδοσίες υποστηρίζουν την ιδέα ότι τακρυπτονομίσματα χρειάζονται κατάλληλη ρύθμιση αν λαμβάνουν δικαιώματα κέρδους ή μερίσματος, γεγονός που τα καθιστά παρόμοια με τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.

Τον Οκτώβριο του 2018, η Ευρωπαϊκή αρχή ανακοίνωσε ότι εξέταζε τα ICO για να δει πώς πρέπει να ρυθμιστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιολόγησε τα ICO για να διαπιστώσει κατάπόσον συμμορφώνονται με τους κανονισμούς.

Τον ίδιο μήνα, η Ομάδα Δράσης για τη Χρηματοοικονομική Δράση (FATF) ενέκρινε αλλαγέςστα πρότυπά της σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Ανάλογα με τις αλλαγές, οι δικαιοδοσίες πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι πάροχοι υπηρεσιών – ανταλλαγές, πάροχοι πορτοφολιώνκαι πάροχοι χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για τους ICO – υπόκεινται στους κανονισμούς γιατην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Αρέσει σε %d bloggers:

Newsletter Subscribe

Get the Latest Posts & Articles in Your Email

[mc4wp_form id=”517″]

We Promise Not to Send Spam:)