Η Cryptomurmura είναι σε διαδικασία αναπροσαρμογής οπότε τα παλαιότερα άρθρα έχουν μπει σε κατηγορία OLD και δεν έχουν εικόνα.

Γνωρίσαμε για πρώτη φορά την Mytracknet στο StartUp Forum 2018. Τους ξανασυναντήσαμε στο “Bitcoin & Blockchain Tech Meetup (Athens)” και αφού συζητήσαμε μαζί τους για ακόμα μία φορά, μπορούμε να πούμε ότι μείναμε ενθουσιασμένοι από την ιδέα τους!

 

Το πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν είναι πάνω από όλα ανθρώπινο: Γνωρίζουμε ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν καθημερινά το πρόβλημα της απώλειας αντικειμένων (πχ. πορτοφόλια, κλειδιά), κατοικίδιων ή ακόμα και δικών τους ανθρώπων (πχ παιδιά, άνθρωποι με άνοια κτλ.).

 

Μια σημαντική βοήθεια στην αγορά “απολεσθέντων και ευρεθέντων”, όπως είναι γνωστή παγκοσμίως η σχετική βιομηχανία, είναι οι συσκευές εντοπισμού Bluetooth, οι οποίες είναι μικρές, ελαφριές συσκευές μικρού κόστους που επισυνάπτονται πάνω σε ό,τι θέλουμε να ασφαλίσουμε από απώλεια ή κλοπή και συνδέονται με εφαρμογή στο κινητό.

 

Η Mytracknet, με τα προϊόντα της, αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ανερχόμενης βιομηχανίας εντοπισμού δημιουργώντας:

 • μία νέα εφαρμογή για το κινητό (Android / iOS)
 • δική της συσκευή εντοπισμού με Bluetooth & τεχνολογία LoRa https://mytracknet.com/hardware/
 • ένα καινοτόμο σύστημα επιβραβεύσεων https://mytracknet.com/rewards/ με ψηφιακά tokens (Mytracknet tokens) που διανέμονται στους υποστηρικτές του δικτύου, με βάση την ενεργό συμμετοχή τους

 

Παράγοντας καινοτομία

 

Εκτός από την πανίσχυρη εφαρμογή, η Mytracknet δημιουργεί τον δικό της Bluetooth tracker, δηλαδή ένα μικρό, πανάλαφρο gadget για εύρεση χαμένων αντικειμένων/ζώων/ανθρώπων καθώς και το και το δικό της smartphone application για κινητά όπου θα χρησιμοποιείται από όλους τους Bluetooth trackers της αγοράς.

 • Bluetooth version 5

Η τελευταία υλοποίηση Bluetooth 5 είναι πιο ακριβή σαν προσθήκη, ωστόσο αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό την εμβέλεια σήματος. Τα τεστ έχουν αποδώσει εμβέλεια μεγαλύτερη των 150 μέτρων σε τυπική αστική περιοχή.

 

 • LoRa

Το LoRa αποτελεί μία νέα λύση δικτύου τύπου Bluetooth, για μεγαλύτερες αποστάσεις. Τα κινητά και οι περισσότερες συσκευές δεν διαθέτουν αισθητήρες LoRa, αλλά η υποστήριξη του δικτύου μπορεί να γίνει μέσω ελάχιστων hotspots σε κεντρικά σημεία κάλυψης, δημιουργώντας ένα πλέγμα πολλών χιλιομέτρων. Ήδη σε πολλά αστικά Ευρωπαϊκά κέντρα όπως το Άμστερνταμ και το Λονδίνο γίνεται χρήση δικτύων LoRa, για κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.

Η εμβέλεια κάλυψης LoRa ξεκινάει από τα 4 και φτάνει ακόμα και τα 30 χιλιόμετρα, ανάλογα με τη περιοχή εγκατάστασης. Τα σημεία αυτά θα λαμβάνουν σήμα από τους trackers και θα κάνουν broadcast στο δίκτυο.

 

 • Διαφορετικά Προφίλ Εξοικονόμησης Ενέργειας (Low power economy mode – Medium power normal mode – High power aggressive mode)

Τα διαφορετικά επίπεδα εξοικονόμησης ενέργειας θα συνεισφέρουν στην κατάσταση της μπαταρίας των συσκευών και θα αποτελούν προσωπική επιλογή του χρήστη, ανάλογα με τη περίσταση.

 

 • Πλήρως προγραμματιζόμενες επιλογές για τους προχωρημένους χρήστες

Οι χρήστες με περισσότερες γνώσης, που αρέσκονται στο να παραμετροποιούν τις συσκευές τους, θα μπορούν να ρυθμίσουν τη λειτουργία του tracker τους όπως επιθυμούν. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλουν:

 1. να προγραμματίσουν τη λειτουργία του για συγκεκριμένες ώρες της μέρας ή μέρες του χρόνου,
 2. να κάνουν χρήση μόνο του Bluetooth ή του LoRa δικτύου, ή ακόμη
 3. να λαμβάνουν συγκεκριμένες ειδοποιήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

 • Αποκλειστικές συνέργειες με την εφαρμογή της Mytracknet.

Η εφαρμογή της Mytracknet παρέχει στους καταναλωτές επιλογές και διευκολύνσεις που θα έπρεπε να απολαμβάνουν εξαρχής. Π.χ. τα ανοικτά δίκτυα και η βελτιστοποίηση της εκμετάλλευσης των συσκευών τους.

Το δίκτυο επιτρέπει την συγχώνευση των επιμέρους δικτύων, κάτω από την ομπρέλα της Mytracknet, μεγιστοποιώντας τη χρησιμότητα που αντλούν οι καταναλωτές από τις συσκευές τους.

 

Ακολουθώντας τον δρόμο της καινοτομίας

 

Τα κατορθώματα της ελληνικής startup μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν:

 • Έχουν ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς το PRE-ICO, τον πρώτο τους γύρο χρηματοδότησης, όπου συγκέντρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε κρυπτονομίσματα. https://mytracknet.com/crowdsale/
 • Ήταν οι νικητές του διαγωνισμού του Waves platform.
 • Το token τους (MTNT) ανταλλάσσεται ήδη στο Waves platform. https://wavesplatform.com/
 • Προετοιμάζονται να λάβουν μέρος σε μια καμπάνια Crowdfunding στα Kickstarter και Indiegogo (πλατφόρμες διαδικτυακής χρηματοδότησης) για τον tracker τους.

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα? Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να υποστηρίξετε την προσπάθεια?

Τότε μπορείτε να τους βρείτε:

Αρέσει σε %d bloggers:

Newsletter Subscribe

Get the Latest Posts & Articles in Your Email

[mc4wp_form id=”517″]

We Promise Not to Send Spam:)