Η Cryptomurmura είναι σε διαδικασία αναπροσαρμογής οπότε τα παλαιότερα άρθρα έχουν μπει σε κατηγορία OLD και δεν έχουν εικόνα.

Κατά την γνώμη μας, το Metamask είναι ένα από τα καλύτερα και ασφαλέστερα πορτοφόλια (Wallet) για να κρατάτε τα κρυπτονομίσματά σας.

Για αυτόν τον λόγο φτιάξαμε αυτό τον οδηγό, για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στα Crypto με ασφάλεια και άνεση.

*Το Metamask είναι ένα πορτοφόλι που μπορεί να φυλάξει χιλιάδες κρυπτονομίσματα και όλα όσα βασίζονται στο Ethereum ( Περισσότερες πληροφορίες θα δώσουμε στο τέλος αυτού του οδηγού.)

Βήμα 1 : Πάμε από τον Browser μας στο https://metamask.io/ και πατάμε στην επιλογή Download

Βήμα 2 : Επιλέγουμε τον Browser μας για να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε το κατάλληλο Extension

Βήμα 3: Εφόσον εγκαταστάθηκε σωστά, θα μπορούμε πάνω δεξία να βλέπουμε το κουμπί με την αλεπού με το οποίο χρησιμοποιούμε το πορτοφόλι μας.

Βήμα 4: Την πρώτη φορά που θα το ανοίξουμε, μας πετάει την παρακάτω οθόνη οπότε πρέπει να πατήσουμε Create για να δημιουργήσουμε νέο πορτοφόλι

Βήμα 5: Στην συνέχεια μας ζητάει να βάλουμε έναν ισχυρό κωδικό για το πορτοφόλι μας (Προσοχή!! Μην ξεχάσετε να σημειώσετε κάπου με ασφάλεια τον κωδικό σας)

Βήμα 6: Εφόσον βάλαμε τον κωδικό μας και προχωρήσαμε, μας εμφανίζει το λεγόμενο Seed Phrase. Ουσιαστικά αυτό είναι η ταυτότητα του πορτοφολιού μας και αποτελείται από κάποιες τυχαίες λέξεις σε συκγκεκριμένη σειρά. Πριν προχωρήσετε σημειώστε όλες σας τις λέξεις σε ένα κομμάτι χαρτί ή όπως αλλιώς εσείς θέλετε.

**Προσοχή και πάλι! Ο κωδικός σας και αυτές οι λέξεις στη συγκεκριμένη σειρά δίνει την πρόσβαση στο πορτοφόλι σας. Αν χάσετε κάτι απο αυτά, χάνετε την πρόσβαση στο πορτοφόλι σας οπότε και στα νομίσματα που έχετε μέσα. Φυλάξτε τα όπως το κανονικό σας πορτοφόλι!

Στην επόμενη σελίδα θα μας ζητήσει να επαληθεύσουμε τις λέξεις που σημειώσαμε προηγουμένως.

Βήμα 7: Πλέον έχουμε δημιουργήσει το πορτοφόλι μας και μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτό πατώντας το κουμπί με την αλεπού ξανά. Στο πορτοφόλι μας όμως δείχνει μόνο το νόμισμα ETHEREUM.

Βήμα 8: Για να προσθέσουμε νέα νομίσματα πατάμε στην επιλογή Add Token και κάνουμε αναζήτηση το νόμισμα που θέλουμε να φαίνεται στο πορτοφόλι μας.

Στο παράδειγμα μας, προσθέτουμε το USDT ένα νόμισμα με σταθερή αξία, ίδια με αυτής του 1 δολαρίου!

Βήμα 9: Αν δεν βρίσκουμε το νόμισμα που θέλουμε από την αναζήτηση, τότε πατάμε την επιλογή Custom Token, βρίσκουμε το νόμισμα μας στο Coingecko/Coinmarketcap και αντιγράφουμε την Contract Address του. Στην συνέχεια το βάζουμε το Metamask και κάνουμε την προσθήκη του.

Βήμα 10: Το πορτοφόλι μας είναι έτοιμο! Αν θέλουμε να λάβουμε σε αυτό κρυπτονομίσματα τότε κάνουμε Copy και χρησιμοποιούμε το Address που είναι κάτω από το “Account 1” (Account Name). Εναλλακτικά πατάμε στις 3 τελίτσες για να εμφανίσουμε το QR του πορτοφολιού μας.

Όλα έτοιμα! Σε επόμενο οδηγό μας θα σας δείξουμε πως μπορούμε να αγοράσουμε κρυπτονομίσματα και να τα αποθηκεύσουμε στο πορτοφόλι που μόλις φτιάξαμε.

Όπως είπαμε και στην αρχή, το Metamask δεν κρατάει όλα τα νομίσματα που υπάρχουν (για παράδειγμα δεν κρατάει Bitcoin). Σε επόμενο οδηγό μας θα σας δείξουμε που μπορείτε να κρατάτε τα νόμίσματα που δεν υποστηρίζει το MetaMask!

Αρέσει σε %d bloggers:

Newsletter Subscribe

Get the Latest Posts & Articles in Your Email

[mc4wp_form id=”517″]

We Promise Not to Send Spam:)